Räcker det med hjulstorlek?

• Nej. Det räcker inte att ange hjulstorlek. Vi måste veta dimension; däckets bredd i mm och däckets innerdiameter i mm. Hos Tooorch anges alla däckdimensioner enligt ETRTO-standard, vilket innebär att de anges enligt t.ex.  35-622 där 35 anger bredden på däcket i millimeter och 622 är innerdiametern i millimeter. Det här är i särklass det bästa måttet för att välja däck och slang eftersom det alltså anger både bredd och diameter. Om du bara använder hjulstorlek - dvs. endast diameter - vet du inte om däcket passar på bredden i din fälg eller ram.

*ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization).