Vilka typer av pumpar bör en MTB-cyklist ha?

• Vi MTB-cyklister är den grupp av människor som måste ha det absolut högsta antalet cykelpumpar. Inte nog med att vi ska ha rätt tryck i däcken - det skall justeras utifrån underlag. Utöver det har vi dämpare som måste ha rätt tryck. Många av oss tycker dessutom det är roligare att cykla än att pumpa, så vi kan behöva något som minskar pumptiden.

Nedan är en lista på de typer av cykelpumpar du måste ha, och lite bonustyper för dig som verkligen gillar att cykla.

Alla MTB-cyklister måste ha:

• En bra fotpump med manometer, så att du alltid lämnar hemmet med perfekt däcktryck.
    • En dämparpump, eftersom fel tryck i dämparna gör cyklingen onödigt svår och jobbig. Många tycks tro att man kan justera detta en gång per säsong. Fel! Du bör justera detta minst varannan cykeltur.
    • En minipump att ha med dig på turen. Om du vill lyxa till det väljer du istället en kolsyrepump. Om du tävlar så väljer du både och.

Alla MTB-cyklister borde ha:

• En portabel däcktrycksmätare, eftersom däcktrycket ofta förändras under cyklingen - och du vill dessutom justera trycket utifrån underlaget.

MTB-cyklister som cyklar tubeless borde ha:

• En booster är verkligen värd att fundera på, eftersom det gör det hela så mycket enklare.