Behöver cykelkorgen ett särskilt fäste på pakethållaren?

  • För att det ska vara enkelt att ta av och på korgar finns det flertalet infästningssystem för korgar. Men beroende på vilken typ och modell av pakethållare du har på din cykel finns lite olika alternativ. 


    Här tar vi upp dom vanligaste infästningssystem för cykelkorgar.

    • Atran velo system (AVS) en riktigt smart uppfinning som gör att du kan fästa din cykelkorg utan verktyg på din cykels pakethållare, det enda som behövs är att klicka fast cykelkorgen (du kan självklart plocka bort cykelkorgen superenkelt utan verktyg). För att cykelkorgen med AVS ska fungera med din pakethållare behöver din pakethållare vara AVS kompatibel. Många nya elcyklar från bland annat Crescent och Monark har denna typ av pakethållare från fabrik. Du kan ganska lätt identifiera om din pakethållare är AVS kompatibel - kolla på bilden nedanför och se om du har likadan upphöjning - har du det är din pakethållare utrustad med AVS. 
    • Racktime Snapit - med hjälp av Racktimes Snapit smarta infästningssystem kan du enkelt ta av och på din cykelkorg. Systemet bygger på en ”Snap-it” adapter som gör att tillbehören sitter säkert och stabilt fast på pakethållaren. Racktime är ett varumärke och tillverkare av pakethållare och dessa pakethållare återfinns ofta originalmonterade på bland annat cykelmodeller från ett stort antal europeiska märken tex Gaint, Lapierre, Batavus och Cube. För att identifiera om du har en Racktime Snapit kompatibel pakethållare behöver den se ut såhär:
    • XLC CarryMore system tar du enkelt av och på din cykelkorg utan verktyg. Cykelkorgen sitter fast stabilt och säkert. För att cykelkorgen med XLC CarryMore infästningssystem ska passa din cykel behöver din cykel vara utrustad med en XLC CarryMore kompatibel pakethållare. För att ta reda på om din pakethållare är kompatibel med XLC CarryMore behöver den se ut såhär:
    • New Looxs Smartlock System - är inte så superstort ännu, men otroligt smidigt infästningssystem där klickar i och ur cykelkorgen från sitt fäste som sitter på styrstammen. Fäste medföljer korgen. 

    Har du några funderingar över vilken korg som passar på din pakethållare? Tveka inte på att kontakta oss på [email protected] så återkommer vi fort med hjälp och tips!

  • Fick du svar på din fråga?