Hur väljer man cykelbelysning?

• När du skall välja cykelbelysning är det några enkla frågor du behöver svara på. Vill du bara synas i trafiken, eller vill du också ha en lampa för att se? Eller ska du rentav träna på mörka landsvägar eller skogsstigar?

För att underlätta valet har vi delat in all belysning i en av tre huvudkategorier.

Synas

De enklaste lamporna för dig som cyklar i stan eller på upplysta vägar. Andra trafikanter ser dig, men de ökar inte nämnvärt din syn framåt.

Se och synas

Lamporna för dig som inte bara vill bli sedd, utan även se framåt. Dessa lampor är perfekta för dig som pendlar eller av annan anledning cyklar på helt eller delvis mörka vägar.

Se och träna

När du cyklar i skogen eller tar ett landsvägspass i mörkret krävs en ganska rejäl lampa för att göra cyklingen både rolig och trygg. Här hittar du de lampor som lämpar sig väl för träning (och tävling).

Du filtrerar enkelt fram rätt kategori med vårt filter "Användningsområde". Du hittar det i vänsterspalten på dator och ipad eller genom att trycka på "filtrera" i mobilen.