Hur breda fälgband / fälgtejp ska jag ha?

• Bredden på dina fälgband eller fälgtejp avgörs helt och hållet av bredden på din fälg.

Du ska välja fälgband som är 2 - 4 mm bredare än innerbredden på fälgen. Om du t.ex. har en 19 mm bred fälg ska du alltså välja ett fälgband/fälgtejp som är mellan 21 mm och 24 mm brett.

Vilken är den vanligaste fälgbredden?

En klar majoritet av alla standardcyklar i Sverige har 19 mm breda fälgar. Vi rekommenderar att du mäter fälgen innan du köper, men om du har en "vanlig cykel" och vill chansa så klickar du här för att se alla fälgband och fälgtejper som passar 19 mm breda fälgar.