Hur använder jag en CO2 pump?

  • När du skall fylla på luft med en CO2 pump gäller det att få det rätt första gången; när luften väl lämnat patronen är den ute och man får inte en andra chans. Det betyder att man måste veta exakt vad man gör – eller ha med en handpump som komplement – annars riskerar man en lång promenad hem.

    Börja med att fylla i lite luft i din slang så att du kan få in den i däcket och stänga däcket. Var noggrann med att slangen inte kläms mellan däcket och fälgen innan du börjar fylla på luft. Om den skulle vara det finns det en risk att slangen skadas när du fyller på med luft. Sätt gärna på dig ett par handskar – när du väl sätter igång och fyller däcket med luft kommer patronen att bli väldigt kall.

    Beroende på vilken slags kolsyrepump du har behöver du nu antingen trycka dit eller skruva dit en kolsyrepatron och det finns kolsyrepumpar som skall fästas på ventilen innan man skruvar dit patronen. Kolla vilken slags kolsyrepump du har innan du börjar använda den. Själva påfyllningen kommer att ske väldigt fort – inom ramen för några få sekunder lite beroende på vilken patron du har.

    Läs gärna mer om hur du använder en CO2 pump i vår guide här. 

  • Fick du svar på din fråga?