Varför tar Svea en kreditupplysning på mig?

• Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att Svea kan komma att inhämta en extern kreditupplysning om dig för det fall Svea behöver sådan upplysning. Kreditupplysningen tas i samband med att du som kund gör ett köp och ansöker om att kunna betala med kredit.

Om Sveatar en kreditupplysning för ditt köp hos oss kommer du att få en kopia på kreditupplysningen via mejl eller post av kreditupplysningsbolaget. Kreditupplysningen delas endast med dig och Klarna och påverkar inte din kreditvärdighet.

Betala direkt Anledningen till att Svea behöver göra en kreditprövning även när du väljer "Betala direkt" är att när du som kund väljer det alternativet i kassan så skickar Svea en förfrågan till din bank om att dra pengar från ditt konto. Skulle det vara så att förfrågan inte går igenom (en anledning kan till exempel vara att det inte finns tillräckligt med pengar på kontot) så skickar de istället automatiskt ut en vanlig 14-dagarsfaktura. Det räknas därför som ett kreditalternativ där en kreditupplysning kan komma att inhämtas.